Schermafbeelding 2017-01-21 om 15.18.44.png

Bedrijven

 

Een dagje varen met de AM1? Teamuitje? Dat kan! U kunt de Almeerse botter AM1 huren in de periode tussen 1 mei en 30 september. De AM1 is alleen te huur met bemanning.

 

De prijzen voor 2018 zijn:
Huur hele dag € 500,--, of € 100,-- per uur met een minimum van 3 uur, allemaal exclusief 6% BTW.
Heeft u interesse om de botter een dag te huren, bel dan met Nico van Duijn 06-10271260, of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uiteraard kunt u bij hem ook nadere informatie opvragen. De huurvoorwaarden kunt u hier inzien.

In kunt bijvoorbeeld beginnen met koffie in Brasserie Bakboord, waarna we gaan varen. Als u eerder dan 11 uur wilt vertrekken - dan opent Bakboord - dan even overleggen met ons.

Brasserie Bakboord heeft met ons afgesproken voor € 35 per persoon een uitgebreide 'kostmand' te leveren met lunch, salade, drinken en drank. We zijn aan het praten over verschillende kostmanden, verschillende prijzen. Vakwerk, zoals u gewend bent daar. Wij kunnen dat voor u regelen. Maar als u zelf eten en drinken mee wilt nemen voor zo'n dag dan kan dat natuurlijk ook.

www.brasseriebakboord.nl

Brasserie Bakboord

 Wat u moet weten
Een dag varen met de Almeerse botter AM1 is geen tocht op een luxueus jacht. Maar het ontbreken van luxe en comfort betekent beslist niet dat een dag buitengaats met deze historische botter (gebouwd in 1890) onderdoet voor een zeiltocht met een luxe schip. Sterker nog, het ontbreken van luxe geeft juist een bijzondere charme aan het geheel. Hieronder enkele tips en wetenswaardigheden indien u als huurder of sponsor met dit prachtige schip gaat varen.

Afvaart en vaardoel

U wordt verwacht in de havenkom van Almere Haven. Daarna gaan we varen. De bestemming is afhankelijk van het weer, de tijdsduur van de door u gereserveerde periode en uw wensen.

Kleding

Het is aan te bevelen gemakkelijk zittende kleding te dragen. Een “strak pak”, mantelpak of hoge hakken zijn niet echt comfortabel aan boord. Daarnaast moet niet vergeten worden dat het op het water behoorlijk fris en wisselvallig kan zijn. Een regenbui is in ons klimaat niet ondenkbaar. In verband met de aard en het gebruik van ons schip is het niet onmogelijk dat uw kleding enigszins vuil wordt.

Sanitair

Aan boord zijn een bescheiden chemisch toiletje en een "supermoderne" putsemmer.

Meehelpen mag!
U bent van harte welkom om de schipper en zijn bemanning te helpen tijdens het zeilen. Dat maakt het varen met de AM1 extra bijzonder. Zeilervaring is niet vereist. Als u de aanwijzingen van de bemanning goed opvolgt, kan het bijna niet misgaan.
Veiligheid en verzekering

De Almeerse botter AM1 voldoet aan allerlei veiligheidseisen. Er zijn uiteraard voldoende zwemvesten aanwezig. Ook een verbandtrommel en een brandblusser maken deel uit van de standaarduitrusting. De stichting tot behoud van de Almeerse botter heeft een verzekering afgesloten voor het risico van wettelijke aansprakelijkheid, voor wat betreft persoonlijk letsel voor de opvarenden. Persoonlijke bezittingen van de opvarenden zijn van deze WA-verzekering uitgesloten. Als de weersomstandigheden daartoe aanleiding geven, in ieder geval als er sprake is van windkracht 6 of hoger, wordt er niet uitgevaren.


Reserveren 
Voor reservering bel 06-10271260 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ligplaats

De Almeerse botter AM1 ligt afgemeerd in de havenkom van Almere Haven aan de Veerkade.