Havenfestival 2018

Vrijdag 31 augustus 2018 is de botterrace als onderdeel van het Havenfestival in Almere Haven. Bedrijven en instellingen worden uitgenodigd een botter te ‘huren’ om dan met hun gasten een leuke dag te hebben.

Het Havenfestival is het gezelligste festijn in Almere: volle terrassen, kraampjes, proeverijen en lokaal bier.

In stijl met het bottergebeuren is restaurant Bakboord die vrijdag gereserveerd voor de deelnemers aan de botterrace. Ontvangst, prijsuitreiking en nazit zijn daar. Zaterdag blijven de botters in de Havenkom liggen voor korte vaartjes voor bezoekers van het festival, allemaal georganiseerd door Almere City Marketing.

Voor de lunch aan boord tijdens de botterrace hebben vorige jaren vier van onze sponsors gezorgd: de Kaasmakerij, Hendriks Visspecialiteiten, Slagerij Verhoef en Bakker Bart. Dat is nogal wat, voor tientallen botters met elk 3 bemanningsleden en 12 gasten. Zo doen we dat, in stijl, maar wel lokaal.


Programma botterrace 31 augustus 2018

11.00 uur                  ontvangst, Brasserie Bakboord aan de havenkom

12.00 uur                  welkom door Burgemeester

12.30-13.00 uur        inschepen en vertrek botters naar start, luxe lunchpakketten aan boord 

13.30 uur                  sein 10 minuten voor de start

15.45-16.00              binnenkomst botters in de havenkom

16.00-18.00              prijsuitreiking, borrel

Inschrijven botterrace Havenfestival vrijdag 31 augustus 2018

U kunt zich inschrijven, waarna wij contact met u opnemen. Bij wet zijn maximaal 12 gasten per botter toegestaan. Daarnaast zijn er drie, soms twee ervaren bemanningsleden. Zeilervaring is niet nodig, maar wie enigszins een schoot kan vasthouden wordt aan het werk gezet. Eén spelregel: de schipper is de baas, althans aan boord.

De kosten zijn € 1.695 excl 6% BTW per botter. Daarvoor wordt uw hele dag verzorgd. De verschillende botterstichtingen houden er een paar honderd euro aan over, voor het onderhoud van hun botter. Zo houden vrijwilligers de resterende 150 Nederlandse botters, vaak 100 jaar oud, in de vaart.

Voor inschrijving voor de botterrace graag de volgende informatie mailen naar:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bedrijfsnaam
Contactpersoon
Telefoonnummer
Mailadres

We nemen contact met u op.

25 bedrijven en organisaties uit de wijde omgeving van Almere deden mee aan de botterrace, tijdens het havenfestival 2017, ondermeer:

·         Almere City Marketing (ACM)

·         Almere Vastgoed

·         Piramide groep

·         Brokking Beheer 

·         Dienst Stedelijke Ontwikkeling  

·         Breedveld en Schroder  

·         Vereniging bedrijfskring Almere (VBA) 

·         De Damesboot (initiatief van Saskia van Haga)

·         MTH Accountants en adviseurs

·         Mitsubishi Turbocharger & Engine Europe BV.

De tent op het terras bleek niet nodig. Het was prachtig weer, zo prachtig dat het soms bijna windstil was. Maar dat is ook een kunst, met zachte wind een botterrace winnen. Het was druk, daar aan de havenkom. Veel publiek, langs kraampjes en op de terrassen, veel belangstelling. Zeker toen de vloot na de race in kiellinie de havenkom invoer. Tijdens de borrel bij Bakboord vond de prijsuitreiking door de burgemeester plaats