AM1 huren voor een (bedrijfs)feestje of uitje

Een dagje varen met de AM1? Dat kan! U kunt de Almeerse botter AM1 huren in de periode tussen 1 mei en 30 september. We kunnen met 12 gasten varen. Dit is het wettelijke maximum, naast de drie vrijwilligers die de bemanning vormen. Is uw groep groter dan 12 mensen? Dan proberen we een collega-botter te regelen. De AM1 is alleen te huur met bemanning. Bent u alleen of met een klein gezelschap? Dan is opstappen wellicht een optie.

Tarieven 2024

U kunt de botter inclusief bemanning huren voor een dagdeel van vier uur voor een bedrag van €495,- . Een dagtocht kost € 795,-. Een avond van drie uur kost €395,- Alle bedragen zijn inclusief 9% BTW. Bij annulering i.v.m. weersomstandigheden (zie algemene informatie hieronder) zoeken we samen naar een passend alternatief of retournering van het betaalde bedrag.

Algemene informatie

Een programma kan in overleg samengesteld worden. Wij ontzorgen u graag en werken samen met een cateraar of Restaurant ‘de Harmonie’. We proberen zoveel mogelijk maatwerk te leveren.

Op het water zijn we afhankelijk van de weersomstandigheden. Vaartijden zijn altijd bij benadering. Bij weinig wind is het mogelijk dat een deel van de tocht op de motor moet worden gevaren. Bij windkracht 0 kunt u kiezen tussen het verzetten van de afspraak of gebruik maken van de motor. Bij te krachtige wind beslist de schipper of het verantwoord is de tocht door te laten gaan. Vanaf windkracht 6 is dat zeker niet het geval.

Contact

Heeft u interesse om de botter een dag te huren, bel dan met Nico van Duijn 06-10271260, of mail  vaartjes@almeersebotter.nl. Uiteraard kunt u bij hem ook nadere informatie opvragen. 

Voorbeelden mogelijke dagtochten met geschatte vaartijden

 • Stoomgemaal Arkemheen, even voorbij Spakenburg. Zo’n 2,5 uur varen afhankelijk van de weersomstandigheden. Vanaf de aanlegsteiger even lopen. Er zijn zo’n 11 maaldagen. Dan kan het stoomgemaal bezichtigd worden. Aan de overkant een fraaie aanlegplaats ‘Haameland’ voor een picknick. 
 • Gooimeer en barbecue bij Haddock Lekker zeilen en aan het eind bij Haddock aan het surfstrandje Gooimeerdijk een barbecue bij Haddock.
 • Spakenburg   2 uur varen heen, 2 uur terug. De gezellige markt is zaterdag. Het lokale museum is uitgebreid en alleraardigst. De botterwerf is het bezoeken waard.
 • Dode Hond   1,5 uur varen, 1,5 uur terug. De Dode Hond is een eilandje naast de Stichtse Brug. Er zijn veel ondieptes met zwermen watervogels. Het eilandje is weelderig begroeid, bewandelbaar, en zwemmen kan.
 • De Schelp   Een kort vaartje, klein uurtje heen en uurtje terug. Het is goed te bezeilen die kant uit bij elke wind, omdat het Gooimeer breed is.
 • De Eem op   2,5 uur heen, 2,5 uur terug. Dat zal niet steeds op de fok kunnen, maar het is prachtig daar. De Eem kronkelt door de Eempolder, een gebied rijk aan vogels. U zou bij de monding een vogelexcursie kunnen afspreken, met een gids. Of u vaart door naar het eind. Daar ligt het restaurant De Haven van Eemnes. Op het balkonterras, met uitzicht over Eem en polder, met een uitstekende keuken.
 • Het IJ   Dit is echt een lange dagtocht. Onder de Hollandse Brug door, over het Markermeer, langs Pampus en naar het IJ. Daar door de IJdijk heen en terug.
 • Pampus   2,5 uur heen en 2,5 uur terug. Het fort is een interessant museum. Terug kunt u i.p.v. varen ook met het veertje naar Muiden, en dan met de taxi naar huis.
 • Muiden   2,5 uur heen en 2,5 uur terug. Daar aan het sluisje is het terras van Ome Ko. Het restaurant Graaf Floris is goed betaalbaar. U zou ook het Muiderslot kunnen bezoeken.
 • Wadden in juli zijn een paar weken op de Wadden.
 • Overig Wilt u een meerdaagse tocht? De Markerwadden is een leuke optie waar we dan zullen overnachten.