AM1 huren voor een (bedrijfs)feestje of uitje

Een dagje varen met de AM1? Dat kan! U kunt de Almeerse botter AM1 huren in de periode tussen 1 mei en 30 september. De AM1 is alleen te huur met bemanning. Bijvoorbeeld voor een wat ander soort verjaardagsfeestje wat af te sluiten is in een van de restaurants in de Havenkom of een gezellige BBQ.

Tarief

U kunt de AM1 met bemanning huren voor uw familie- of teamuitje. We kunnen weer – vanaf 5 juni 2021 – zonder gêne met 12 gasten varen. Dit is het wettelijke maximum, naast de 3 vrijwilligers die de bemanning vormen. De kosten zijn € 115 per uur incl BTW, met een minimum van 3 uur. Een hele dag kost € 575. Er zijn dus financieel drie smaken, 3 uur, 4 uur en 5 uur of langer. Als uw groep groter is dan 12 mensen, dan proberen we een collega-botter te regelen. Als we een dag varen ergens naar toe moeten, naar een festival bijvoorbeeld, of als we de dinsdagavond wedstrijden varen, en er is plek, dan kunt u mee als opstapper voor €20.

Corona maatregelen

De Corona maatregelen versoepelen. We kunnen dus weer met twaalf gasten varen, naast de drie bemanningsleden. Ongevaccinneerde zieke hoesters aan boord vinden we niet gepast. Luidkeelse spreekkoren op een kluitje hebben ook niet graag, een vooronder vol koutende lui evenmin. Voor de rest, het waait. Dat helpt tegen kwade bedoelingen van een virus.

Algemene informatie

Een programma kan in overleg samengesteld worden, ingekort of uitgebreid. Wij proberen zoveel mogelijk maatwerk te leveren. De vaartijden zijn schattingen die afhankelijk zijn van de weersomstandigheden. Het is mogelijk dat een deel van de tocht de motor moet worden gebruikt, al komt het voor dat Spakenburg heen én terug te bezeilen is bij precies Zuidwest. Bij windkracht 0 kunt u kiezen tussen het verzetten van de afspraak of gebruik maken van de motor. Bij te krachtige wind beslist de schipper of het verantwoord is de tocht door te laten gaan. Vanaf windkracht 6 is varen met gasten niet verantwoord. De schipper beslist. Bij afzeggen spreken we wat anders af.

Voorbeelden mogelijke arrangementen

 • Varen met de AM1, u verzorgd zelf uw lunch, versnaperingen en drankjes.
 • Koffie & gebak bij Brasserie Bakboord in de Havenkom gevolgd door een vaartocht met de AM1.
 • Een vaartocht met de AM1 kan ook uitgebreid worden met een lunch (meerkosten €17,50 per persoon) of een luxe lunch (meerkosten €22,50 per persoon).
 • Een vaartocht met de AM1 kan worden afgesloten met een diner bij Brasserie Bakboord (menuprijs €37 per persoon) of bij een van de vele andere restaurants in de havenkom.
 • De AM1 vaart u naar Muiden of Spakenburg waar u kunt dineren. Terug met een taxibusje.

Voorbeelden mogelijke dagtochten met vaartijden

 • Stoomgemaal Arkemheen, even voorbij Spakenburg. 2,5 uur varen. Vanaf de aanlegsteiger even lopen. Er zijn zo’n 11 maaldagen. Dan kan het stoomgemaal bezichtigd worden. Aan de overkant een fraaie aanlegplaats ‘Haameland’ voor een picknick. 
 • Gooimeer en barbecue bij Haddock Lekker zeilen en aan het eind bij Haddock aan het surfstrandje Gooimeeerdijk een barbecue bij Haddock. Daar is vrij terrein, dus u kunt het zelf regelen even voorbij het terras en het strandje. Leuker is die barbecue te laten verzorgen door Haddock Watersport. Misschien krijgt u de schipper zo gek u op het surfstrandje af te zetten, afhankelijk van de wind. Maar we raden dat af. Geen echte steiger. Wadend naar de kant, nat tot de knieën dus.
 • Spakenburg   2 uur varen heen, 2 uur terug. De gezellige markt is zaterdag. Het lokale museum is uitgebreid en alleraardigst. De botterwerf is het bezoeken waard.
 • Dode Hond   1,5 uur varen, 1,5 uur terug. De Dode Hond is een eilandje naast de Stichtse Brug. Veel ondieptes daar met zwermen watervogels. Het eilandje is weelderig begroeid, bewandelbaar, en zwemmen kan. Goede plek voor een barbecue.
 • De Schelp   Een kort vaartje, klein uurtje heen en uurtje terug. Het is goed te bezeilen die kant uit bij elke wind, omdat het Gooimeer breed is. Geschikt voor mensen die vooral een korte zeiltocht willen maken.
 • De Eem op   2,5 uur heen, 2,5 uur terug. Dat zal niet steeds op de fok kunnen, maar het is prachtig daar. De Eem kronkelt door de Eempolder, een gebied rijk aan vogels. U zou bij de monding een vogelexcursie kunnen afspreken, met een gids. Of u vaart door naar het eind. Daar ligt het restaurant De Haven van Eemnes. Op het balkonterras, met uitzicht over Eem en polder, met een uitstekende keuken.
 • Het IJ   Dit is echt een lange dagtocht. Onder de Hollandse Brug door, over het Markermeer, langs Pampus en naar het IJ. Daar door de IJdijk heen en terug. Dat is echt zeilen, daar op het Markermeer. Lunchpakketten meenemen.
 • Pampus   2,5 uur heen en 2,5 uur terug. Lunch kan in de uitspanning, sinds kort ook diner. En het fort is te bezichtigen. Speciaal zijn de feeërieke zomerlicht arrangementen daar. Donderdag, vrijdag en zaterdag van eind juli tot 2 september. https://www.pampus.nl/zomerlicht  Tijdig reserveren! Wij varen u heen. Terugvaren kan, maar dan moeten we wel lang wachten. Terug kunt u ook met het veertje naar Muiden, en dan met de taxi naar huis.
 • Muiden   2,5 uur heen en 2,5 uur terug. Daar aan het sluisje is het terras van Ome Ko. Restaurant Graaf Floris, maar er is meer. Bezoek het Muiderslot https://www.muiderslot.nl/ Terugvaren met ons als dat praktisch is, anders terug met de taxi. Of U begint in Muiden en vaart met ons in de schemering terug naar Almere Haven. Moeten we wel een schipper bereid vinden het laatste stuk in het donker te varen.
 • Wadden in juli zijn een paar weken op de Wadden. U kunt mee, als er nog plek is. Zie menu Evenementen.
 • Overig We kunnen in overleg u ook op een andere plek ophalen zoals Lelystad of Enkhuizen. Dit jaar proberen we het uit met een tochtje naar de Markerwadden. Maar het is eind weg. Heen, rondlopen op de Markerwadden en weer terug naar Almere is niet te doen op één dag. We denken dat het redelijk is hiervoor extra kosten te rekenen.

Contact

Heeft u interesse om de botter een dag te huren, bel dan met Nico van Duijn 06-10271260, of mail n.vanduijn@chello.nl of info@almeersebotter.nl. Uiteraard kunt u bij hem ook nadere informatie opvragen.