AM1 winterklaar gemaakt

Het vaarseizoen is helaas weer ten einde! Daarom is vorig weekend is de AM1 winterklaar gemaakt. Er is schoon schip gemaakt en de wintertent is geplaatst. Ook is er een noodreparatie gedaan vanaf de sup door een van de vrijwilligers.

Later deze maand hebben we nog een gezellige borrel met onze vrijwilligers waarbij we terugblikken op afgelopen seizoen en vooruit kijken naar 2024.

Er staat weer het nodige op de planning. Deze winter zal de AM1 de helling op gaan voor onderhoud. De zeilen zijn al naar de zeilmaker voor onderhoud en kleine reparaties. Ook zal de mast weer worden gekeurd. Verder zijn we druk bezig met de planning van volgend jaar. We hebben een overzicht gemaakt van de evenementen waar we aan mee willen doen en gaan inventariseren hoe en of we de bemensing rond krijgen.

Wilt u ook een keer meevaren of de AM1 afhuren? Kijk dan op onze pagina voor meevaren of afhuren.

Wij wensen iedereen een fijne feestmaand, de AM1 heeft de sfeerverlichting al hangen! We hopen elkaar in het nieuwe seizoen weer te ontmoeten. Mocht u in deze feestmaand nog op zoek zijn naar een cadeau, neem dan een kijkje in onze shop. We hebben een cd en USB-stick met shantyliedjes aan het assortiment toegevoegd.

AM1 redt gestrande pieten en loodst stoomboot Almere Haven in!

De bemanning van de AM1 heeft vandaag een aantal Pieten gevonden op een reddingsboei. We wilden de Pieten een lift geven naar de stoomboot in de havenkom, maar de boot was er nog niet! O nee! Er stonden namelijk al heel veel kinderen en (groot)ouders te wachten in de regen…. Daarom hebben we de Pieten helpen zoeken naar de stoomboot.

Een van de Pieten ging omhoog de mast in met een verrekijker zodat hij nog beter kon zoeken. Gelukkig hebben we de stoomboot gevonden en deze de weg naar de haven gewezen. Ondertussen bleven de kinderen in de havenkom warm door lekker te springen, te zingen, dansen en het getrappel van Ozosnel na te doen.

We zijn blij dat het goed is afgelopen en we Sinterklaas en de Pieten hebben. Zo stonden de kinderen niet voor niets in de Havenkom!

We zijn het in alle commotie vergeten te zeggen tegen Sinterklaas, maar we hebben leuke cadeausuggesties in onze nieuwe shop!

Zie ginds komt de botter uit Spanje weer aan!

18 november a.s. komen Sint en de Pieten weer aan in de Havenkom van Almere. Dat doen ze traditiegetrouw met de AM1. Het programma is als volgt:

  • 10.45 uur  start voorprogramma
  • 11.30 uur Aankomst Sinterklaas
  • 12.30 Einde aankomst bij de kade
  • 13.00 uur Sinterklaas en burgemeester op het podium bij Corrosia
  • 13.15 uur Einde programma 

Komen jullie ook met jullie (klein)kinderen?

AM1 wint 3e prijs bij de Muider Hardzeildagen

Afgelopen weekend waren weer de jaarlijkse Muider Hardzeildagen. Na de wedstrijd op de zaterdag stond de AM1 3e in het klassement. Tijdens de wedstrijd op zaterdag brak het blok van de fokkentalie waardoor we moesten zeilen met kunst- en vliegwerk. Het blok is diezelfde avond nog hersteld door een van onze vrijwilligers.

Helaas werd de wedstrijd op de zondag afgelast i.v.m. storm. We hebben het blok dus niet kunnen gebruiken in de wedstrijd. Dit was dubbel pech omdat de AM1 in het klassement heel dicht bij de nummer 2 lag.

Cheque ontvangen van Rabo ClubSupport

Vanmiddag ontvingen we een cheque van 1465,09 euro van de Rabo ClubSupport Actie. Met dit geld kunnen we veel mooie dingen doen! We kunnen de mast van de boot opnieuw laten keuren of het geld gebruiken voor het onderhoud aan de AM1. We willen Rabobank Almere bedanken, alle vrijwilligers en bestuur voor hun inzet deze actie onder de aandacht te brengen en iedereen die op ons gestemd heeft!

Het resultaat van de Slagroomschnitt.

Na de finish worden alle GPS gegevens verzamelt en kunnen we zien wat we hebben gevaren. Ook is onze opdracht van de taart te zien. Zonder navigatie een figuur varen blijkt lastiger dan je denkt. Niemand heeft de punten voor de opdracht gehaald… Maar wij hebben wel een mooi figuur gevaren… Natuurlijk was dit heel bewust zo gedaan zeggen we dan

Na het optellen van de punten zijn we vierde gebleven. Daar zijn we trots op. Wat was het weer een prachtige Zachtebedrace. Grote dank aan de organisatie en tot volgend jaar!

De AM1 is gefinished!!?

Als vierde komt de AM1 om 15.49 aan onder luid applaus. Riekus, Ron en Coen, ontzettend bedankt dat jullie met veel enthousiasme deze 72 uur hebben geschippert. Het was een feestje om erbij te zijn! Nu afwachten wat onze definitieve eindstand in de wedstrijd zal zijn, maar eigenlijk maakt dat ook niet meer uit. We hebben deze race gefinished en dat is al een prestatie op zich!

Vastlopen bij het Amsteldiep…even rust voor de bemanning.

We lopen vast bij het Amsteldiep om om morgen de laatste dag van de Zachtebed race te starten. Om 05.00 zal het water hoog genoeg zijn. Dus tijd voor ontspanning. We hebben ons allemaal verheugd op de Confit de Canard van Ron. Onze wachtdiensten zijn uitgelopen. Maar wat was het een mooie dag. Zo heftig als het afgelopen nacht was, zo mooi was het vandaag. Zon, wind. We hebben de zachtebed gevaren in 3 uur en 4 minuten. Dat is een record voor de AM1. Alles zat mee en zelfs Oom Kees lieten we achter ons. Bizar snel ging onze AM1.

Ron onze gele ton.

Eindelijk in de buurt van de AMD5. Om 06.00 was het alle hands aan dek. Vastgelopen in de geul van het Amsteldiep. Oef… dat willen we niet want het wordt laag water en dan kunnen we niet meer weg. Proberen los te komen dmv bomen , zeil omhoog, fok omhoog, vastlopen en weer zeil omlaag en fok omlaag, om vervolgens weer te bomen. Een ware uitputtingsslag. De heren hingen hun volle gewicht aan de staak, de dames besloten erbij te gaan roeien. Twee peddels, het lijkt niet veel, maar het was het laatste zetje wat we nodig hadden.

Wat kan je dan blij zijn als je dan mag ankeren. Helaas voor maar 8 minuten voor de punten, het is ook een spel de zachtebedrace. Snel even de afwas in de kuip en schoonschip maken. Om vervolgens weer met de stroom mee de geul uit te varen. Ruim 2 uur bezig geweest met het hele team om de eerste punt van vandaag binnen te halen. Vandaag wordt een speedrace, want we willen nog meer punten halen.

10 jaar zachtebed.

De AM1 doet als sinds de eerste keer mee. Eén keer hebben we deze wedstrijd mogen winnen. Daar zijn we trots op! Ook zijn we trots op onze schippers die het elk jaar weer voor elkaar krijgen om de vrijwilligers van de AM1 te enthousiasmeren om mee te doen. Weer of geen weer, we maken er altijd een feestje van. Natuurlijk proberen we een zo tactische mogelijke route uit te stippelen voor zo veel mogelijk punten. Ons logboek gaat al vele jaren mee. Leuk om terug te zien. Weer of geen weer…De bladzijdes zeggen genoeg.

De wind, de regen, diepgang van je boot en de conditie van je bemanning bepaald mede je tactiek. En dan…lig je toch ineens stil. Dat is zachtebed, vastlopen hoort erbij.