Feestelijke prijsuitreiking kleurwedstrijd

Vanmorgen zijn op de steiger van de Almeerse Botter AM1 de prijzen van de kleurwedstrijd uitgereikt. Kinderburgemeester Havana reikte Rein, Aiden en Anha hun hoofdprijs uit. Daarna ging Havana samen met de prijswinnaars en hun broer/zus en ouder/verzorger op pad met de AM1. Het was stralend weer en er was slechts lichte wind, ideale omstandigheden om te zeilen met kinderen! Ook de aanmoedigingsprijzen werden vandaag uitgereikt.

Zondag 23 juni 2024 prijsuitreiking kleurwedstrijd

Stichting Almeerse Botter AM1 hield dit voorjaar een kleurwedstrijd. Er kwamen prachtige inzendingen binnen! Zondag 23 juni 2024 zullen de prijzen worden uitgereikt door niemand minder dan kinderburgemeester Havana.

Het is fantastisch om te zien hoeveel talent en creativiteit er onder de jonge maar ook de volwassen inwoners van Almere is! De jury had moeite tot een keuze te komen en we zijn blij dat we ook onze kinderburgemeester Havana aan boord mogen verwelkomen. De AM1 staat afgebeeld op haar ambtsketting maar ze was nog niet eerder met ons meegeweest.

De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 23 juni 2024 om 10:00 uur in de Havenkom bij de Almeerse Botter AM1. Kinderburgemeester Havana zal de winnaars feliciteren en de prijzen overhandigen. Hierna zal Havana met de winnaars en hun broer/zus en ouder/verzorger een tocht maken met de AM1.

De eerste prijs is gewonnen door Rein (9 jaar), Aiden (3 jaar) won de tweede prijs en Anha (7 jaar) ging er met de 3e prijs vandoor. Naast de hoofdprijzen zijn er ook aanmoedigingsprijzen toegekend en ook deze winnaars zullen hun prijs in ontvangst nemen.

We nodigen alle deelnemers, hun families en geïnteresseerde bewoners van Almere van harte uit om deze feestelijke gebeurtenis bij te wonen.

Piratenboot AM1

Dit weekend hebben we weer gevaren voor Stichting Opkikker! Door financiële steun van de OVSA (ondernemersvereniging Stadscentrum Almere) kunnen we elk jaar een aantal sociale vaartjes aanbieden. Dank daarvoor! Een volgende keer zijn we zeker weer van de partij!

Voor vrijwilliger Danny was het de eerste keer. Hij vertelt: ‘ Wauw wat is dit een dankbare dag geweest. Je ziet kinderen en zeer zeker ook hun ouders genieten, eindelijk even een dag niet nadenken over de dagelijkse ellende, heerlijk genieten van al die aandacht, alle leuke dingen om je heen, een achtervolging meemaken in een helikopter samen met een hardrijdende politieauto ernaast, meerijden in een politieauto, stenen mogen gooien tegen een ME bus, of meerijden met mama in een dikke Porsche, meevaren op de reddingsboot en dan ook nog een motorboot moeten binnen slepen omdat de motor was uitgevallen, een mooie toneelvoorstelling met prinsessen en piraten bekijken, of een 3D avontuur beleven via een VR bril, maar het allerleukste was natuurlijk meevaren op het Almeerse piratenschip. Een aantal kindjes kwamen best wel een beetje timide aan boord, waar kom ik terecht, wie zijn die vreemde mensen allemaal maar opeens zie je bij alle kindjes de lach te voorschijn komen, heerlijk even gek doen met de kids, o.a. een zwaardgevecht, en wie verloor steeds🤣. Was super’

Opstapvaartjes op onze ‘loveboat’ AM1

Afgelopen week hebben we weer ons eerste opstapvaartje gehad. Aan boord waren Max en Jesse die door vrienden waren uitgenodigd om te vieren dat ze samen in het huwelijksbootje zullen stappen. We wensen de heren veel geluk samen!

We hopen later in het seizoen nog een aantal opstapvaartjes te doen om meer mensen kennis te laten maken met de AM1 en extra inkomsten te genereren voor het onderhoud op langere termijn. Ook zijn er nog plekken beschikbaar op onze Waddentochten. Neem contact op met Hans Bouman voor de mogelijkheden als opstapper!