AM1 is op de Wadden & nieuwe waditems in onze webshop

De AM1 is zondag vertrokken naar Den Oever en zal daar enige wadtochten varen voordat we doorgaan naar onze tijdelijke ligplaats in Nes, Ameland. Vanaf Ameland zullen we tochten aanbieden, zie de flyer hieronder voor meer informatie. De overtocht van Almere Haven naar Den Oever ging als een trein en is in een enkele dag voltooid! Op onze instagram hebben we een kort filmpje gepubliceerd.

Ook hebben we voor een klein prijsje twee leuke pakketjes samengesteld die te koop zijn als aandenken/souvenir. Het kleine pakketje bestaat uit een mooie drijvende sleutelhanger in de vorm van een boot met AM1 logo en een zeehond-pen en kost 4 euro. Het grotere pakketje kost 8,50 euro en bestaat uit een zeehondpen, sleutelhanger en AM1 vlag. Je kunt deze kopen aan boord of in onze webshop.

Vaartje Almere Jungle op de AM1 aangeboden door ondernemersvereniging OVSA

De OndernemersVereniging Stadshart Almere (OVSA) geeft ons elk jaar de kans kosteloos enkele vaartjes aan te bieden voor sociale doeleinden onze zogenaamde ‘sociale vaartjes’. Eerder dit jaar zijn we op pad geweest voor stichting Opkikker en deze week kwamen er medewerkers van Almere Jungle aan boord van de AM1.

Almere Jungle is een bijzonder dierenpark in onze stad waar het merendeel van de dieren afkomstig is uit de opvang. Daarnaast biedt Almere Jungle ook dagbesteding aan mensen met een verstandelijke, lichamelijke of psychische beperking. We zijn blij dat we de medewerkers voor hun goede werk in het zonnetje hebben kunnen zetten!

We kijken terug op een gezellige middag op het water. We hebben gelaveerd richting ‘de Schelp’ waarna we een ruime koers hebben gehad tot aan de nieuwe haveningang van Huizen. Daarna zijn we teruggevaren naar de Havenkom van Almere Haven. We willen de OVSA bedanken voor hun bijdrage en kijken uit naar ons volgende sociale vaartje wat met vrijwilligers van Stichting SailWise zal zijn die actieve watersportvakanties en -activiteiten aanbieden aan mensen met een beperking.

Feestelijke prijsuitreiking kleurwedstrijd

Vanmorgen zijn op de steiger van de Almeerse Botter AM1 de prijzen van de kleurwedstrijd uitgereikt. Kinderburgemeester Havana reikte Rein, Aiden en Anha hun hoofdprijs uit. Daarna ging Havana samen met de prijswinnaars en hun broer/zus en ouder/verzorger op pad met de AM1. Het was stralend weer en er was slechts lichte wind, ideale omstandigheden om te zeilen met kinderen! Ook de aanmoedigingsprijzen werden vandaag uitgereikt.

Zondag 23 juni 2024 prijsuitreiking kleurwedstrijd

Stichting Almeerse Botter AM1 hield dit voorjaar een kleurwedstrijd. Er kwamen prachtige inzendingen binnen! Zondag 23 juni 2024 zullen de prijzen worden uitgereikt door niemand minder dan kinderburgemeester Havana.

Het is fantastisch om te zien hoeveel talent en creativiteit er onder de jonge maar ook de volwassen inwoners van Almere is! De jury had moeite tot een keuze te komen en we zijn blij dat we ook onze kinderburgemeester Havana aan boord mogen verwelkomen. De AM1 staat afgebeeld op haar ambtsketting maar ze was nog niet eerder met ons meegeweest.

De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 23 juni 2024 om 10:00 uur in de Havenkom bij de Almeerse Botter AM1. Kinderburgemeester Havana zal de winnaars feliciteren en de prijzen overhandigen. Hierna zal Havana met de winnaars en hun broer/zus en ouder/verzorger een tocht maken met de AM1.

De eerste prijs is gewonnen door Rein (9 jaar), Aiden (3 jaar) won de tweede prijs en Anha (7 jaar) ging er met de 3e prijs vandoor. Naast de hoofdprijzen zijn er ook aanmoedigingsprijzen toegekend en ook deze winnaars zullen hun prijs in ontvangst nemen.

We nodigen alle deelnemers, hun families en geïnteresseerde bewoners van Almere van harte uit om deze feestelijke gebeurtenis bij te wonen.