Piratenboot AM1

Dit weekend hebben we weer gevaren voor Stichting Opkikker! Door financiële steun van de OVSA (ondernemersvereniging Stadscentrum Almere) kunnen we elk jaar een aantal sociale vaartjes aanbieden. Dank daarvoor! Een volgende keer zijn we zeker weer van de partij!

Voor vrijwilliger Danny was het de eerste keer. Hij vertelt: ‘ Wauw wat is dit een dankbare dag geweest. Je ziet kinderen en zeer zeker ook hun ouders genieten, eindelijk even een dag niet nadenken over de dagelijkse ellende, heerlijk genieten van al die aandacht, alle leuke dingen om je heen, een achtervolging meemaken in een helikopter samen met een hardrijdende politieauto ernaast, meerijden in een politieauto, stenen mogen gooien tegen een ME bus, of meerijden met mama in een dikke Porsche, meevaren op de reddingsboot en dan ook nog een motorboot moeten binnen slepen omdat de motor was uitgevallen, een mooie toneelvoorstelling met prinsessen en piraten bekijken, of een 3D avontuur beleven via een VR bril, maar het allerleukste was natuurlijk meevaren op het Almeerse piratenschip. Een aantal kindjes kwamen best wel een beetje timide aan boord, waar kom ik terecht, wie zijn die vreemde mensen allemaal maar opeens zie je bij alle kindjes de lach te voorschijn komen, heerlijk even gek doen met de kids, o.a. een zwaardgevecht, en wie verloor steeds🤣. Was super’

Opstapvaartjes op onze ‘loveboat’ AM1

Afgelopen week hebben we weer ons eerste opstapvaartje gehad. Aan boord waren Max en Jesse die door vrienden waren uitgenodigd om te vieren dat ze samen in het huwelijksbootje zullen stappen. We wensen de heren veel geluk samen!

We hopen later in het seizoen nog een aantal opstapvaartjes te doen om meer mensen kennis te laten maken met de AM1 en extra inkomsten te genereren voor het onderhoud op langere termijn. Ook zijn er nog plekken beschikbaar op onze Waddentochten. Neem contact op met Hans Bouman voor de mogelijkheden als opstapper!

Zuidwalwedstrijden Spakenburg

Afgelopen weekend was de AM1 in Spakenburg voor de Zuidwalwedstrijden. Helaas was er weinig wind, maar we hebben genoten van het prachtige weer en de gezelligheid!

Wilt u ook ervaren hoe het is om op een botter te varen? Vrijdagavond 17 mei 2024 hebben we nog ruimte voor opstappers (20 euro per persoon) en er zijn ook nog plekken te vergeven voor de Waddentochten op zaterdag 20 juli, zondag 21 juli, zaterdag 10 augustus en zondag 11 augustus (65 euro per persoon). Neem contact op met Hans Bouman voor meer informatie: almeersebotter@gmail.com of 06-83652316. 

Foto door Danny Visser.

Ga mee op dagtocht op de Waddenzee!

Heeft u ook zo genoten van onze avonturen op de Waddenzee tijdens de Zachtebedrace? Deze zomer bieden we diverse dagtochten aan op de Waddenzee. Ervaar zelf dit unieke stukje van de Nederland!

Op zaterdag 20 juli, zondag 21 juli, zaterdag 10 augustus en zondag 11 augustus zijn er dagtochten die vertrekken vanuit Den Oever.

Wil je een unieke dag meemaken met je vriend, vriendin of familie? Geef je dan nu op! Deze dag kost 65 euro.

Meer informatie of opgeven bij Hans Bouman: almeersebotter@gmail.com of 06-83652316.

Foto’s door Hans van Schoot.

de AM1 is gefinished!

Om 13.10 vaart de AM1 over de finish en proberen we onder zeil de Historische hoek binnen te lopen. Helaas liggen alle boxen vol en moeten we toch de motor aanzetten om aan te leggen in de Wadden haven.

De zachtebedrace 2024 zit erop! Nog even wachten op de laatste boten die binnenkomen en natuurlijk de resultaten.

We hebben genoten en alle facetten van een ZBR zijn weer voorbij gekomen. Zon, wind, regen, storm. Slapen, eten en putsen. We maken er een nieuw werkwoord van. Twee sardientjes in een blik, werden 8 haringen in een ton. Het is gelukt om het vooronder te vullen met 8 personen en nog te slapen ook! Zouden we moe geweest zijn! Ja!, we hebben kunnen ontspannen, maar ook heel hard moeten werken. We hebben gelachen en goede gesprekken gevoerd met elkaar. We zijn droog gevallen, vastgelopen, hebben het anker uitgelopen. In onderbroek via de Kluiverboom naar de kant gekropen om een vlaggetje ibin Roptazeil achter te laten. We hebben de schipper van een polyester kajuitboot bang gemaakt toen wij met onze 18 ton zware botter op hem afkwamen. We hebben wad gelopen, zeehonden gezien, we hebben de mast beklommen omdat de kluiverval uit het blok was gelopen en Guus heeft met een droogpak gezwommen tegen de stroming in! (Nooit je ankerlijn loslaten. :)) We hebben mooie sterrenhemels, prachtige zons op- en ondergangen gezien. We hebben gevaren in het donker en natuurlijk overdag en heel veel gevaren met de kluiver. Helaas lukt dat laatste even niet meer na een contact met een Dukdalf, maar gelukkig zijn we allen ongedeerd en is de schade te herstellen. We hebben gejut en zijn wat vergeten. Een ankerbol aan een ander schip vastleggen is niet handig, dat weten we, maar heel soms heb je geen keus. Bij de ZBR merk je dat vermoeidheid je vergeetachtig maakt. (Ankerbol wordt hopelijk vanavond nog opgehaald) We hebben heerlijk gegeten, waarbij de avondmaaltijden de enige echte gezamelijke rustmomenten zijn en de maaltijden veelal onder zeil bereid zijn. We hebben genoten. Meedoen aan de ZBR is een feestje, waar je ontzettend veel van leert en mooie herinneringen maakt. Dank aan de drie schippers HansvS, Coen én Pim van de BU130/Trui die ons hebben aangestuurd, zodat we dit met elkaar tot een succes hebben kunnen brengen.