FAQ

Q: Waar ligt de AM1?
A: De Almeerse botter AM1 ligt afgemeerd in de havenkom van Almere Haven aan de steiger, Sluiskade. U kunt het online zien op Webcam Almere Haven.

Q: Kan ik een keer mee?
A: Natuurlijk! Er zijn mogelijkheden om op te stappen en voor groepen.

Q: Wat kan ik het beste aantrekken?
A: Het is aan te bevelen gemakkelijk zittende kleding te dragen. Op het water kan het al snel fris aanvoelen, dus we raden aan laagjes te dragen zoals bijvoorbeeld een vest(je) en een waterdichte jas. Met platte schoenen heb je meer grip op het trappetje en het houten dek. Vergeet ook de zonnebrand niet!

Q: Is er een WC aan boord?
A: Er is aan boord een droogtoilet.

Q: Mag ik ook zeilen?
A: U bent van harte welkom om de schipper en zijn bemanning te helpen tijdens het zeilen. Dat maakt het varen met de AM1 extra bijzonder. Zeilervaring is niet vereist, zolang u de aanwijzingen van de bemanning maar opvolgt. Heeft u de smaak te pakken? U kunt ook vrijwilliger worden!

Q: Hoe zit het met de veiligheid?
A: De Almeerse botter AM1 voldoet aan alle veiligheidseisen. Er zijn uiteraard voldoende reddingsvesten aanwezig, een paar kindervesten en een peutervestje. Ook verbandtrommel, brandblusser en man-overboord reddingsmateriaal maken deel uit van de standaarduitrusting. De mast, giek en zeilen worden tweejaarlijks gekeurd. Stichting Almeerse botter AM1 is verzekerd bij EOC met een Charter- en Passagiersvaart verzekering. De AM1 vaart alleen uit als de weersomstandigheden aanvaardbaar zijn. De schipper bepaalt dit op moment van vertrek, maar bij windkracht 6 of hoger wordt er niet uitgevaren. Bij annulering wordt er altijd een passende compensatie gezocht, bijvoorbeeld verplaatsing van het vaartje of retourneren van de kosten.

Q: Hoe kan ik de AM1 steunen?

A: De Stichting Almeerse Botter AM1 is altijd op zoek naar vrijwilligers. Ook kunt u ons helpen onze naamsbekendheid te vergroten door de AM1 te volgen op onze social media kanalen en berichten te liken en/of te delen. U kunt zich voorstellen dat we het alleen daarmee niet redden. Behalve mankracht hebben we ook financiële middelen nodig voor bijvoorbeeld het noodzakelijke materiaal, kosten en keuringen. U kunt de Stichting Almeerse Botter AM1 ondersteunen door ‘vriend van de botter’ te worden of een donatie te doen. Stichting Almeerse Botter AM1 heeft de culturele ANBI-status, wat u financieel voordeel oplevert. Kijk voor meer informatie bij onze ANBI informatie.