FAQ

Q: Waar ligt de AM1?
A: De Almeerse botter AM1 ligt afgemeerd in de havenkom van Almere Haven aan de steiger, Sluiskade. U kunt het online zien op Webcam Almere Haven.

Q: Kan ik een keer mee?
A: Natuurlijk! Er zijn mogelijkheden om op te stappen en voor groepen. Zie menu Meevaren.

Q: Wat kan ik het beste aantrekken?
A: Het is aan te bevelen gemakkelijk zittende kleding te dragen. Een “strak pak”, mantelpak of hoge hakken zijn niet echt comfortabel aan boord. Daarnaast moet niet vergeten worden dat het op het water behoorlijk fris en wisselvallig kan zijn. Een regenbui is in ons klimaat niet ondenkbaar. In verband met de aard en het gebruik van ons schip is het niet onmogelijk dat uw kleding enigszins vuil wordt. Denk ook aan zonnebrand!

Q: Is er een WC aan boord?
A: Aan boord zijn een bescheiden chemisch toiletje en een heel praktische putsemmer.

Q: Mag ik ook zeilen?
A: U bent van harte welkom om de schipper en zijn bemanning te helpen tijdens het zeilen. Dat maakt het varen met de AM1 extra bijzonder. Zeilervaring is niet vereist. Als u de aanwijzingen van de bemanning goed opvolgt, kan het bijna niet misgaan. Heeft u de smaak te pakken? U kunt ook vrijwilliger worden Voor meer informatie kunt u contact opnemen. Zie Menu Info, Vrijwilligers.

Q: Hoe zit het met de veiligheid?
A: De Almeerse botter AM1 voldoet aan allerlei veiligheidseisen. Er zijn uiteraard voldoende zwemvesten aanwezig, een paar kindervesten en een peutervestje. Ook verbandtrommel, brandblusser man-overboord reddingsmateriaal maken deel uit van de standaarduitrusting. De mast wordt tweejaarlijks gekeurd (zie hier het keuringsrapport). De stichting tot behoud van de Almeerse botter is op de gebruikelijke manier verzekerd. Als de weersomstandigheden daartoe aanleiding geven, in ieder geval als er sprake is van windkracht 6 of hoger, wordt er niet uitgevaren.