FAQ

Q: Waar ligt de AM1?
A: De Almeerse botter AM1 ligt afgemeerd in de havenkom van Almere Haven aan de steiger, Sluiskade. U kunt het online zien op Webcam Almere Haven.

Q: Kan ik een keer mee?
A: Natuurlijk! Er zijn mogelijkheden om op te stappen en voor groepen.

Q: Wat kan ik het beste aantrekken?
A: Het is aan te bevelen gemakkelijk zittende kleding te dragen. Een “strak pak”, mantelpak of hoge hakken zijn niet echt comfortabel aan boord. Daarnaast moet niet vergeten worden dat het op het water behoorlijk fris en wisselvallig kan zijn. Een regenbui is in ons klimaat niet ondenkbaar. In verband met de aard en het gebruik van ons schip is het niet onmogelijk dat uw kleding enigszins vuil wordt. Denk ook aan zonnebrand!

Q: Is er een WC aan boord?
A: Aan boord zijn een bescheiden chemisch toiletje en een heel praktische putsemmer.

Q: Mag ik ook zeilen?
A: U bent van harte welkom om de schipper en zijn bemanning te helpen tijdens het zeilen. Dat maakt het varen met de AM1 extra bijzonder. Zeilervaring is niet vereist, zolang u de aanwijzingen van de bemanning maar opvolgt. Heeft u de smaak te pakken? U kunt ook vrijwilliger worden!

Q: Hoe zit het met de veiligheid?
A: De Almeerse botter AM1 voldoet aan alle veiligheidseisen. Er zijn uiteraard voldoende reddingsvesten aanwezig, een paar kindervesten en een peutervestje. Ook verbandtrommel, brandblusser en man-overboord reddingsmateriaal maken deel uit van de standaarduitrusting. De mast, giek en zeilen worden tweejaarlijks gekeurd (zie hier het keuringsrapport). Stichting Almeerse botter AM1 is verzekerd bij EOC met een Charter- en Passagiersvaart verzekering. De AM1 vaart alleen uit als de weersomstandigheden aanvaardbaar zijn. De schipper bepaalt dit op moment van vertrek, maar bij windkracht 6 of hoger wordt er niet uitgevaren. Bij annulering wordt er altijd een passende compensatie gezocht, bijvoorbeeld verplaatsing van het vaartje of retourneren van de kosten.