Meevaren

Altijd al eens willen varen op een botter? Dat kan! We gaan weer varen met de AM1, de Almeerse botter! De watersport is vrijgegeven en de cultuur krijgt ruimte, de AM1 is allebei. Vanaf 5 juni 2021 er volgens de spelregels van de buitensport meer ruimte. In principe kunnen we weer met 12 gasten varen, het maximum bij wet. Het blijft wel wat Corona ongemakkelijk. Dus wat minder gasten, graag. En geen geschreeuw en gejoel. Niet hokken in het vooronder. Wilt u met een groep varen zoals familie of collega’s? U kunt de AM1 met bemanning huren voor uw familie- of teamuitje! Bent u alleen of een kleinere groep dan is opstappen wellicht een optie.

Opstappen

Soms kunt u als opstapper mee voor €20 per avond of €60 per dag bij geplande tochten met de AM1. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een wedstrijd op het Gooimeer, strijdend tegen de Huizense botters, op een aantal dinsdagavonden. De eerste wedstrijd hebben we al gevaren. een trainingsvaart of als de AM1 moet worden overgevaren naar bijvoorbeeld Volendam. We hebben ook daggasten voor de Waddenweken, maar die dagen in juli 2021 zitten allemaal vol. Zie menu Evenementen > Waddenweken. Voor slechts €40 per jaar bent u vriend van de Botter en kunt u gratis mee, als er plek is.

Reservering en overleg

Voor huren van de AM1 en de kosten zie dit menu Meevaren > AM1 huren. Voor de Waddenweken contact opnemen met Hans Bouman (06-83652316, almeersebotter@gmail.com). Voor de overige vaartjes Nico van Duijn (06-10271260, n.vanduijn@chello.nl) Kijk voor veelgestelde vragen op onze FAQ pagina!