Onderhoud AM1 begonnen

Deze week hoorden we dat de AM1 vanaf zaterdag welkom was op de botterwerf in Huizen voor het onderhoud. Het gevolg is dat het in de Havenkom druk was met vrijwilligers die met de voorbereidingen bezig waren.

Op donderdagavond heeft een duiker gedoken rondom de botter. Dit omdat we onze ‘schaar’ (= onderdeel van de boot) verloren zijn. De hoop was dat de schaar overboord was gewaaid en ergens vlakbij de botter lag. Helaas was dat niet het geval, maar alle moeite was niet voor niets. De duiker heeft wel onze verfmultitool teruggevonden!

Vrijdag waren vrijwilligers druk bezig de AM1 klaar te maken voor de overtocht. De feestverlichting is uit de mast gehaald en de wintertent verwijderd. Ook zijn de spullen die mee moesten naar de werf, zoals verf en gereedschap, aan boord gebracht.

Zaterdagochtend is de botter in alle vroegte vertrokken naar de botterwerf in Huizen. We zullen daar twee weken liggen voor onderhoud om daarna weer piekfijn in de Havenkom terug te komen, klaar voor een nieuw vaarseizoen!